De achtergrond van...Bronckhorster Brewing Company

Bronckhorster bieren worden met liefde en passie gebrouwen in de ambachtelijke brouwerij in Rha, Nederland. De brouwerij werd in 2010 opgericht door Steve en Yvonne Gammage.

De doorbraak van de brouwerij kwam in 2012, toen hun Nightporter internationale erkenning kreeg op de World Beer Awards. Daarna volgden vele ander nationale en internationale prijzen en sindsdien gaat het hard. Vakmanschap en uitsluitend natuurlijke ingredienten, de beste mout- en verfijnde hopsoorten worden perfect gecombineerd. Prijswinnend kwaliteitsbier uit de Achterhoek!

Prijswinnende bieren

Bronckhorster brouwt smaakvolle bieren die goed in balans zijn. De bieren vallen geregeld in de prijzen, met als (voorlopig) hoogtepunt het winnen van de Dutch Beer Challenge in 2018 met de krachtige Nightporter: het beste bier van Nederland!

Het begin

Steve is geboren in Richmond (Engeland), niet ver van de Schotse grens. Tijdens één van zijn vele reizen ontmoet hij de Nederlandse Yvonne. Hij besluit haar te volgen en zich in Nederland te vestigen. Steve en Yvonne trouwen en Steve richt een eigen schildersbedrijf op met restauratie werkzaamheden als specialisme.

Van schilder naar brouwer

Als Steve vijftig is besluit hij het leven over een andere boeg te gooien. Hij stopt met zijn schildersbedrijf en koopt een boerderij in Rha, een gehucht vlakbij Bronkhorst (Gelderland). Daar begint hij een bierbrouwerij.

In 2010 richten Steve en Yvonne Brouwerij Rodenburg op, vernoemd naar het voormalige paardenbedrijf “Rodenburg” dat gevestigd was in de boerderij.

Bronckhorster Brewing Company