In de Fuck Wijn* podcast bespreken schrijver Ronald Giphart en brouwer Ronald van de Streek elke aflevering een bierstijl, samen met een bekende gast. Ze proeven per stijl een echte stijlklassieker en een moderne variant. Met onze bierpakketten proef jij met ze mee!

Kijk voor meer informatie en merchandise op de Fuck Wijn* website

Het bierpakket voor seizoen 2 van Fuck Wijn* is nu te bestellen. Dit pakket is goed voor alle 8 afleveringen van het tweede seizoen, dat op 17 september begint. De pakketten voor het eerste seizoen zijn helaas uitverkocht.

Fuck Wijn* Seizoen 2 Bierpakket

16 producten

Ronald en Ronald zijn terug met een tweede seizoen Fuck Wijn*! Ook dit seizoen staan er weer 8 afleveringen vol bierpraat met bekende gasten voor je klaar.

In elke aflevering staat een bierstijl centraal en proeven we samen een stijlklassieker en een moderne variant. Het Fuck Wijn Seizoen 2 bierpakket bevat 16 verschillende bieren en is dus goed voor alle 8 afleveringen van het tweede seizoen. 

€ 49,99
Ontdek

Seizoen 2: Aflevering 1 - Dubbel

Met Anniek Pheifer

In de eerste aflevering van seizoen 2 van Fuck Wijn* proeven Ronald en Ronald dubbels met Anniek Pheifer. Dubbels staan bekend om hun donkere kleur en zoete, karamelachtige smaken en aroma's. In de klassieker gaan we natuurlijk voor de Westmalle, terwijl DAVO uit Deventer de moderne variant voor hun rekening neemt. 

De eerste gast is dus Anniek Pheifer. Zij is niet alleen actrice, maar ook Fuck Wijn-fan van het eerste uur en een echte bierliefhebber. De perfecte gast om dit nieuwe seizoen af te trappen!

Seizoen 2: Aflevering 2 - Bockbier

Met Tim Knol

De herfst is gearriveerd, dus is het tijd voor een haast oud-Hollandse biertraditie: bockbier! Ronald en Ronald bespreken vandaag deze bierstijl met zanger en gitarist Tim Knol. 

Natuurlijk wordt er ook deze aflevering weer wat te eten geproefd bij de bockbieren. Hoe bevalt bijvoorbeeld een bockbier in combinatie met een crackertje met hummus? 

Lees meer over bockbier

Seizoen 2: Aflevering 3 - Blond

Met Kluun

Blond bier kent iedereen, maar wat maakt een blond nou echt een blond? Ronald en Ronald bespreken het vandaag met schrijver Kluun. Kluun ken je bijvoorbeeld van zijn boek Komt Een Vrouw Bij De Dokter.

Als stijlvoorbeeld is er gekozen voor Brugse Zot, een klassieke Belgische Blonde van de Halve Maan brouwerij uit Brugge. De moderne variant komt uit de vandeStreek brouwerij van Ronald zelf; Broeders. 

Seizoen 2: Aflevering 4 - Wit

Met Malou Holshuijsen

Op een zonnig terras is er niks lekkerder dan een groot glas verfrissend witbier (zonder citroentje!), toch? In deze aflevering bespreken we deze van origine Belgische bierstijl. Natuurlijk wordt ook het verschil met weizen uitgebreid besproken. 

Bekende gast is deze keer Malou Holshuijsen. Zij is journalist, columnist en radiomaker voor NPO Radio 1 en Radio 2. Ook heeft ze onlangs haar debuutroman "Zachtop lachen" gelanceerd.

Seizoen 2: Aflevering 5 - Quadrupel

Met Julius Jaspers

Julius Jaspers heeft zijn sporen in de keuken natuurlijk allang verdient, maar bier is een beetje onbekend gebied voor hem. Als chef serveert hij toch liever wijn of drinkt hij "gewoon" een Amstel op het terras. Maar juist daarom is hij misschien wel een perfecte gast voor deze podcast!

In deze aflevering worden quadrupels besproken. Deze bierstijl is min of meer 'bedacht' door La Trappe, dus die wordt uiteraard geproefd. Ook proeven de heren de Ongelove Thomas van de Haarlemse brouwerij Jopen.

Seizoen 2: Aflevering 6 - Alcoholvrij

Met Jort Kelder

Alcoholvrij bier is in principe geen bierstijl. Pils, IPA, weizen en zelfs porter; ze bestaan allemaal in een alcoholvrije variant. Toch staat deze aflevering helemaal in het teken van bier zonder alcohol. Want dat is al lang niet meer het smaakloze bocht van vroeger!

De bekende gast vandaag is Jort Kelder. Hij maakte furore als hoofdredacteur van het tijdschrift Quote, maar is tegenwoordig ook een graag gezien gast op televisie. Jort is geen pilsdrinker, maar drinkt graag een lokaal bier op Terschelling.

Luister Fuck Wijn* seizoen 1 terug

Het eerste seizoen van Fuck Wijn* is natuurlijk gewoon terug te luisteren. 

Aflevering 1: Saison met Harold Hamersma
Aflevering 2: Tripel met Jean Marc van Tol
Aflevering 3: Barrel Aged met Merel Kuitert (Books, Beers and Beyond)
Aflevering 4: Lagers met Domien Verschuuren

Aflevering 5: IPA met Laurens ten Dam
Aflevering 6: Weizen met Dione de Graaff
Aflevering 7: Stout met Peter Heerschop
Aflevering 8: Wild met Jochem Myjer

Of luister Fuck Wijn* hier:

spotify-icon.png  apple-podcast-icon.png  Google-podcast-icon.png

* Fuck Wijn is een educatieve podcast om te leren over bier, bierstijlen en bierjargon en dit te vieren. Wij beschouwen onszelf als partner en supporter van de wijnindustrie.