In de Fuck Wijn* podcast bespreken schrijver Ronald Giphart en brouwer Ronald van de Streek elke aflevering een bierstijl, samen met een bekende gast. Ze proeven per stijl een echte stijlklassieker en een moderne variant.

Met het Fuck Wijn* Bierpakket kan jij meeproeven met Ronald en Ronald, anders is het natuurlijk geen meedrinkpodcast. In het pakket zitten 4 bierstijlen, 2 bieren per bierstijl en 2 flessen (of blikken) per bier. In totaal 16 heerlijke bieren per pakket dus. Perfect om op je gemak te proeven of om te delen met iemand!

Kijk voor meer informatie en merchandise op de Fuck Wijn* website

 

Het Fuck Wijn* Bierpakket #2 (voor afleveringen 4 t/m 8) is nu te bestellen.

Fuck Wijn Podcast Bierpakket #2

-6%

16 producten

€ 51,99 € 48,99

Fuck Wijn* Podcast Bierpakket #1

16 producten

€ 54,99
Tijdelijk uitverkocht

Fuck Wijn* bierpakket bestellen

Het tweede Fuck Wijn* Bierpakket is goed voor afleveringen 5 t/m 8 van de podcast. In deze afleveringen leer je alles over IPA's, stouts, weizens en bieren met wilde vergisting.

Het pakket voor de eerste vier afleveringen is op dit moment helaas uitverkocht.

Luister Fuck Wijn* hier:

spotify-icon.png  apple-podcast-icon.png  Google-podcast-icon.png

19 maart: Saison met Harold Hamersma
2 april: Tripel met Jean Marc van Tol
16 april: Barrel Aged met Merel Kuitert (Books, Beers and Beyond)
30 april: Lagers met Domien Verschuuren

14 mei: IPA met Laurens ten Dam
28 mei: Weizen met Dione de Graaff
11 juni: Stout met Peter Heerschop
25 juni: Wild met Jochem Myjer

Aflevering 1: Saison

Met Harold Hamersma

In de eerste aflevering proeven Ronald en Ronald saisons, met Harold Hamersma. Hij is vooral bekend van De Grote Hamersma, een jaarlijkse wijngids met zijn favoriete wijnen. 

In de aflevering proeven zij natuurlijk Saison Dupont, hét stijlvoorbeeld van deze bierstijl. Daarnaast wordt ook de Mannenliefde van Oedipus besproken, een moderne variant met citroengras en Szechuan pepers. 

> Lees meer over Saison Dupont
> Lees meer over Brouwerij Oedipus

Aflevering 2: Tripel

Met Jean Marc van Tol

In de tweede aflevering proeven Ronald en Ronald tripels, met Jean Marc van Tol. Hij is een van de bedenkers, schrijvers en de illustrator van Fokke & Sukke.

Het stijlvoorbeeld van de tripel komt natuurlijk van Westmalle. Deze Belgische klassieker moet het deze keer opnemen tegen de Turf 'n Surf van vandeStreek, die gebrouwen is met een vleugje gerookte whiskymout en een snufje zeezout. Ook bespreken zij weer wat bierjargon, want wat zijn 'esters' nou eigenlijk? 

> Lees meer over Westmalle
> Lees meer over tripel

Aflevering 3: Barrel-aged

Met Merel Kuitert

In de derde aflevering worden barrel-aged bieren besproken. De gast is dit keer Merel Kuitert. Zij laat mensen via haar Instagram-account Books, Beers & Beyond kennismaken met bijvoorbeeld boeken, bordspellen en natuurlijk bier. 

Barrel-aged (of 'vatgerijpt') is in principe natuurlijk geen bierstijl. Je kan verschillende bierstijlen laten rijpen in een houten vat en het resultaat zal voor elk bier anders zijn. Des te interessanter om eens te praten over de smaken die een vat kan meegeven aan een bier!

Aflevering 4: Pils

Met Domien Verschuuren

De vierde aflevering (en laatste van het eerste bierpakket) gaat over pilsners. Samen met radio-DJ Domien Verschuuren proeven Ronald en Ronald dé klassieke pilsner uit Tsjechië én een moderne variant uit onze hoofdstad. 

Pils klinkt misschien maar "gewoontjes", maar het is een enorm interessante bierstijl, die bovendien helemaal niet makkelijk is om goed te brouwen. Daar vertellen Ronald en Ronald natuurlijk alles over in de podcast!

> Lees meer over de oorsprong van pils

 

Aflevering 4: IPA

Met Laurens ten Dam

Vandaag proeven Ronald en Ronald samen met Laurens ten Dam. Laurens heeft een glansrijke wielercarrière achter de rug, dus natuurlijk wordt er wat over fietsen gepraat. Het hoofdonderwerp van vandaag is echter de India Pale Ale, één van de populairste bierstijlen van dit moment.

Maar waar komt die IPA nou vandaan? Is het echt ontstaan op de boot naar India? En wat betekent IBU eigenlijk, een term die je vaak hoort vallen bij deze bierstijl?

> Lees meer over IPA

 

Aflevering 6: Weizen

Met Dione de Graaff

Wie aan vakantie in Duitsland of Oostenrijk denkt, denkt aan een heerlijk glas weizen op een zonnig terras. In deze vijfde aflevering wordt deze bierstijl uitgebreid besproken, met Dione de Graaff. 

Dione is televisiepresentatrice en is de laatste jaren bijvoorbeeld te zien in het programma De Avondetappe. Zij kreeg het voor elkaar dat er een heel seizoen bier op tafel stond in plaats van wijn. Perfect voor deze podcast, dus!

> Lees over het verschil tussen wit en weizen

 

Aflevering 7: Stout

Met Peter Heerschop

Een groot glas zwart bier met een volle, romige schuimkraag; dat moet wel een Guinness zijn, toch? In deze aflevering proeven we de wereldberoemde Ierse stout, net als een moderne variant uit ons eigen land.

De gast van vandaag is Peter Heerschop, een acteur, schrijver en cabaretier die we kennen van bijvoorbeeld Kopspijkers, Ik Hou van Holland, Jeuk en natuurlijk zijn Lieve Marianne columns op Radio 538. Dat belooft wat!

> Wat is eigenlijk het verschil tussen stout en porter?

 

Aflevering 8: Wilde bieren

Met Jochem Myjer

De laatste aflevering van het eerste seizoen van Fuck Wijn staat in het teken van wilde bieren. Deze bieren zijn gebrouwen met wilde gisten, wat voor zure en funky smaken zorgt. Voor de gelegenheid hebben de mannen ook wat bijpassende hapjes op tafel gezet.

De laatste gast is niemand minder dan Jochem Myjer. De Leidse cabaretier is niet alleen bijzonder grappig, maar ook een echte bierliefhebber. Dat belooft wat voor deze seizoensfinale!

 

Bonusaflevering: Zomerspecial 1

met Jean Marc van Tol, Dione de Graaf, Laurens ten Dam en Domien Verschuren

Bonusaflevering: Zomerspecial 2

met Harold Hamersma, Merel Kuitert, Peter Heerschop en Jochem Myjer

* Fuck Wijn is een educatieve podcast om te leren over bier, bierstijlen en bierjargon en dit te vieren. Wij beschouwen onszelf als partner en supporter van de wijnindustrie.