Geniet verantwoord


"Teveel" van iets is nooit goed. Dat geldt uiteraard ook voor alcoholconsumptie. Verantwoord omgaan met alcohol past bij een gezonde levensstijl. Geniet en drink met mate, zo vinden wij bij Beerwulf. Maar laat er geen misverstand over bestaan: alcoholmisbruik keuren wij stellig af. Voor wie van alcoholhoudende drank wil genieten, zijn er heldere richtlijnen om een verantwoorde maat aan te geven. Het drinkadvies van de Stichting Verantwoord Alcoholgebruik (STIVA) is voor vrouwen een tot twee standaard glazen bier à 25 cl per dag. Voor mannen geldt twee tot drie standaard glazen. In bepaalde situaties wordt aanbevolen om geen alcohol te drinken. Denk hierbij aan alcohol in combinatie met verkeer; werk; sport; medicijnen; en bij zwangerschap of borstvoeding.

Het genieten van alcoholhoudende drank is vooral een eigen verantwoordelijkheid van jou, de consument. En een verantwoordelijkheid van ouders voor hun kind(eren). En daarbij is ook goede voorlichting door brouwers, horeca, retail en overheid belangrijk. Wij zijn ervan overtuigd dat wij aan alcohol gerelateerde kwesties samen beter kunnen aanpakken. Bij Beerwulf zien wij ons als onderdeel van de oplossing in plaats van het probleem. Daarom propageren wij al sinds onze start matige consumptie, misbruik hoort daar niet bij. Wij verkopen alcoholische producten, zodat volwassen consumenten ervan kunnen genieten. Alcoholmisbruik is iets dat niemand wil. Wij ook niet.

Beerwulf richt zich uitsluitend op mensen van 18 jaar en ouder. En verkoopt of levert geen alcoholhoudende dranken aan jongeren onder de 18 jaar. Wij toetsen bijvoorbeeld wel 4 keer de leeftijd voordat een van onze pakketten wordt overhandigd aan een meerderjarige klant. Gelukkig gaat 85% van de jongeren boven de 18 verantwoord om met alcohol.

Tegelijkertijd vinden wij het belangrijk jongeren en hun ouders te wijzen op de gevaren van bovenmatig drankgebruik. Het is bekend dat jongeren alcohol slechter verdragen dan volwassenen. Ouders die hun kinderen onder de 18 jaar toestaan alcohol te drinken, wijzen wij op het feit dat dit de hersenontwikkeling kan verstoren.

Wij sluiten ons aan bij de opvattingen van STIVA, een brancheorganisatie die zich sterk maakt voor verantwoorde alcoholconsumptie.

Wil je meer informatie? Bekijk dan ook de volgende websites:

www.alcoholinfo.nl
www.watdrinkjij.nl
www.stiva.nl