De achtergrond van...Brouwerij Frankendael

Brouwerij Frankendael is een brouwerij uit Amsterdam, opgericht in 2015 door Frank en Lei van der Linden. De Frankendael bieren hebben een unieke smaak en een krachtig karakter. Bij Frankendael houden ze van fun, wat te zien is in hun onderscheidend label design. De bieren zien er goed uit en ze zijn ook nog eens heel lekker!

Brouwerij Frankendael

Speelt niet volgens de regels

Het rebelse in de bieren komt doordat Frankendael niet in traditionele hokjes denkt. Zo brouwen we geen gebruikelijke Amerikaanse IPA maar een zachtere, Engelse, IPA. De Weizenbock is geen traditionele Duitse Weizenbock, maar een met venkelzaad. De Three Idiots Tripel Spiced lijkt misschien nog het meeste op een ‘standaard’ tripel, maar deze is dan wel weer gebrouwen met Sichuan peper en sinaasappelschil. Waardoor die ondanks het hoge percentage opvallend makkelijk wegdrinkt. Bovendien is Frankendael Brewing de eerste die pure cafeïne aan een biertje heeft toegevoegd: zie de totstandkoming van de Limited Edition: Billy Balster, een heus feest- en festivalbier.

De motivatie

Vanwaar de motivatie om bier te gaan brouwen? Er zijn veel mooie bieren op de markt, en er zijn veel brouwerijen met opvallende vormgeving. Maar het juiste totaalplaatje waren we in onze beleving nog niet vaak tegengekomen. En waarom dan niet beginnen, want de feedback op eerste proefbatches was overweldigend, en het design al helemaal uitgedacht. Met de pop-art branding en knipogende, catchy namen trekken de flesjes meteen je aandacht. Geen groot logo op het etiket, maar een kleurrijk en in het oog springend beeldverhaal. Het allerbelangrijkste, het bier zelf, maakt de totaalervaring compleet.